Zuidpool

Zuidpool

Kates Tapes Away

15 EUR + 10 EUR waarborg

★ TIP ALVORENS U EEN TICKET KOOPT ★
Neem de info onder 'praktisch' grondig door.

- of hoe snel beschaving verdwijnt als er maar één perspectief is op de waarheid.

Midden jaren '80. Kate vermoedt dat ze de laatste mens op aarde is. Zeven jaar lang trok ze alleen in achtergebleven voer- en vaartuigen langs ankerplekken van de Westerse geschiedenis, langs vergane naties, verlaten steden en hun verbindingswegen, langs alle grote musea waar ze overwinterde, op zoek naar anderen. Panisch op zoek.
Nu, nog eens drie jaar later, doet ze doelloos verslag van haar queeste. Aan niemand. Voor niemand. Van niemand. Ze doet haar verhaal aan de tapes in een cassetterecorder. Maar haar geheugen en taal voeden gaandeweg wantrouwen. Hoe snel verdwijnt beschaving als er maar één perspectief is op de waarheid?

 

 

Kates Tapes Away is gebaseerd op Wittgensteins Mistress van David Markson, een mijlpaal uit de 20ste eeuwse Amerikaanse literatuur. Het zogenaamde cultboek kreeg lovende kritieken van zowel literatuurminnaars als filosofen. Een eindtijdfantasie in prachtig, experimenteel en hypnotiserend proza. Precies het uitdagend soort werk waar Jorgen Cassier en Koen van Kaam verzot op zijn. Zij retoucheren de tekst op maat van Sofie Decleir, wiens stem u nog nooit zo dicht op de huid zat.

Praktisch

Wanneer

wo 14 april - 09u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein
9120 Beveren

Meer info

praktisch

Zuidpool biedt u een individuele, analoge luisterervaring. Laat ons via tickets [dot] tervesten [at] beveren [dot] be weten of u op woensdag 14 of donderdag 15 april in de voor- of namiddag thuis bent, en dan bezorgen wij u een pakket met walkman en bijhorende cassettes aan huis. Daarbij ontvangt u ook een praktische handleiding. U luistert waar en wanneer u wil. Op vrijdag 16 april komen we het pakket terug ophalen.

credits

Spel & stem Sofie Decleir
Concept Jorgen Cassier, Koen van Kaam
Naar Wittgensteins Mistress van David Markson
Vertaling Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes
Bewerking Jorgen Cassier, Sofie Decleir
Audio-regie Jorgen Cassier
Productie Lori Tuerlinckx
Techniek Stijn Michielsen, Anne Straetmans

links

www.zuidpool.be