Toneelhuis & Timeau De Keyser | tibaldus

Toneelhuis & Timeau De Keyser | tibaldus

GEANNULEERD

16 | 15 | 13 | 8 EUR

Vanwege een coronabesmetting binnen de cast, kan deze voorstelling jammer genoeg niet plaatsvinden.
Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd.

 

In Operette stelt Witold Gombrowicz de geschiedenis van de twintigste eeuw voor als een reeks kostuumwissels. Daar tegenover plaatst hij de mens die zich uit dit proces wil terugtrekken om ‘naakt’ te kunnen zijn.

De lichtzinnige Baron Firulet en Graaf Agenor willen beiden Albertinette veroveren. Ze overladen haar met de meest verfijnde kleding. Maar heimelijk droomt de in wonderlijke en afschuwelijke kleren gevangen Albertinette van naaktheid. Revolutionairen infiltreren ondertussen het hof: ze willen de heersende mode, de Vorm, onttronen tijdens het komende koninklijke bal. Wantrouw uw kleren! Bevraag uw kostuum!

Na Yvonne, Prinses van Bourgondië en Het Huwelijk, brengt tibaldus dit seizoen hun derde Gombrowicz-voorstelling. Een voorstelling die luchtig filosofeert over het raderwerk van de geschiedenis, met de hartstocht en heilige domheid van een operette.
 

"‘Alles vertrekt bij ons vanuit de vorm. De realiteitswaarde van het theater zit niet in het nabootsen van een illusie, maar in onze spelers die woorden van vijftig jaar oud opnieuw uitspreken, zodat ze gaan resoneren met de wereld van vandaag. We zijn als mens doordrongen van de actualiteit, ik hoef die op het toneel niet nog eens te ­ensceneren."

Timeau De Keyser in: De Standaard

"Aan het eind van de avond staat er een stralende ploeg acteurs die met hun spelplezier het publiek heeft aangestoken en meegevoerd in een cocon van warm gezang en aangedikte moppen. Al is het een cocon met verraderlijk veel onderliggende betekenis."

Knack Focus

 

Praktisch

Wanneer

za 29 januari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

credits

Tekst Witold Gombrowicz
Spel Marjan De Schutter, Dounia Mahammmed, Ferre Marnef, Hendrik Van Doorn, Liselotte De Keyzer, Hans Mortelmans, Simon De Winne, Sander De Winne, Lieven Gouwy
Concept Simon De Winne, Hans Mortelmans, Timeau De Keyser
Regie Timeau De Keyser
Zangleiding Sander De Winne, Lieven Gouwy
Productie Toneelhuis/P.U.L.S.

Links

www.tibaldus.be
www.toneelhuis.be

Inleiding

Online the beluisteren via Spotify.

MEER TIPS

Abattoir Fermé
do 2|12 - De Kersenvla
de Roovers & herman
do 24|03 - Anatomie Antigone
WOLF WOLF
vr 22|04 - Who’s afraid of Virginia Woolf?
LAZARUS
vr 20|05 - Misdaad en Straf