Covid Safe Ticket

De maatregelen inzake Covid Safe Ticket en mondmaskerplicht vervallen in code GEEL, met ingang vanaf 7 maart 2022.
 
Om toegang te krijgen tot onze voorstellingen en concerten, moet je zowel in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket als een mondmasker dragen. De mondmaskerplicht (vanaf 12 jaar) geldt overigens in alle ruimtes van ons gebouw. 
Voor schoolvoorstellingen gelden er andere regels: www.tervesten.be/scholen
  
 

Iedereen boven de 12 jaar krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent minstens 2 weken volledig gevaccineerd.
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen.
  • Je hebt een antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 1 dag.

 

Waar kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen? 
 
  • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
  • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk op het nummer 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
 
Het Covid Safe Ticket werkt op dezelfde manier als het Europees coronacertificaat met dezelfde QR-code. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.