Canzoniere Grecanico Salentino (IT)

Canzoniere Grecanico Salentino (IT)

Meridiana

22 | 21 | 14 EUR

Canzoniere Grecanico Salentino komt uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Land omringd door de zee. Een historisch kruispunt van klanken, kleuren en talen. In de populaire cultuur bezingt het lied het leven van de mensen en markeert het de belangrijkste momenten -persoonlijke en collectieve. Men zingt over geboorte, leven , dood, liefde, het alledaagse…

Canzoniere Grecanico Salentino zingt zijn eigen canzoniere -een nieuwe, boeiende songbook. Met de draagkracht van de energieke pizzica, de tederheid van liederen over liefde en verlangen, en de festa als uitbundigheid werpt de groep een schalkse blik op de moderniteit. Zo zet de groep op hun album Canzoniere de iconische colafles in als reservoir voor zelfgemaakte tomatensaus. Deze symboliseert de Zuid-Italiaanse volkscultuur maar weerspiegelt ook de muziek van Canzoniere Grecanico Salentino: uniek, tijdloos én diep eigentijds.

“Traditional music has rarely sounded more intense, mysterious and urgent.”

The Independent

 

Praktisch

Wanneer

wo 12 mei - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Emanuele Licci (zang, bouzouki, gitaar), Giancarlo Paglialunga (vocals, tamboerijn, tapan (grote trom), Giulio Bianco (doedelzak, fluiten, ciaramella, harmonica, bas), Allessandra (zang, tamburijn, castagnetten), Massimiliano Morabito (diatonisch accordeon), Mauro Durante (frame drums, viool, zang), Silvia Perrone (dans)

in samenwerking met

Toernee Mondial

Links

www.canzonieregrecanicosalentino.net
www.toerneemondial.be

MEER TIPS

L’Alba (FR/Corsica)
za 20|03 - Geannuleerd
OLEO (ES | BE | CA)
vr 26|03 - Geannuleerd