Bram Weijters’ Crazy Men

Bram Weijters’ Crazy Men

The Return

15 | 14 | 12 | 7 EUR

Vertrekkend van het cultalbum Here Comes The Crazy Man (1974) van Koen - jawel, broer van - De Bruyne, duikt de band onder leiding van toetsenwizard Bram Weijters in de voorraad onontgonnen parels uit de Belgische jazz, jazzrock en fusion uit de vroeger jaren ’70. Denk aan Michel Herr’s Solis Lacus of Marc Moulin’s Placebo, maar bijvoorbeeld ook aan muziek van de Amerikaanse gitaarlegende Bill Frissell die toen in België woonde en heel actief was. Of denk gewoon nergens aan en laat je meeslepen door een frisse, nieuwe kijk op een vaak over het hoofd geziene deel van onze vaderlandse muziekgeschiedenis.

Met eigentijdse arrangementen, een hechte groepsklank en een topbezetting van muzikanten die u ook tegenkomt in bands zoals Cargo Mas, Dans Dans, BRZVLL of STUFF gaat Bram Weijters’ Crazy Men op zoek naar vonken en avontuur op het snijvlak van jazz, fusion en rock.

The Return is wederom een heerlijke plaat geworden waarop een geweldig spelende band de vele klassiekers in een nieuwe arrangement van nieuw elan voorziet (...) Hoe goed deze plaat al is, zoveel beter zullen deze bewerkte composities live weer gaan klinken.”

Written in Music

 

"Sterk werk van Weijters en co, al durven we er wel wat om te verwedden dat dit repertoire straks in de concertzalen nog een flinke tik sterker uit de verf zal komen."

Dansende Beren

 

 

Praktisch

Wanneer

vr 11 maart - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Bram Weijters (piano, keyboards), Sam Vloemans (trompet), Andrew Claes (tenorsax, EWI, e-percussie), Vincent Brijs (baritonsax), Gerben Brys (bas), Steven Cassiers (drums)

Links

www.bramweijters.com

MEER TIPS

Dez Mona & B.O.X.
za 23|10 - LUCY
Backback
zo 27|03 - DEUK
Nordmann
za 5|03 - In Velvet
Black Flower
woe 15|06 - Magma