Backback

Backback

DEUK

14 | 13 | 11 | 7 EUR

Backback is een flamboyant Gents trio dat de zone tussen jazz, rock en potige grooves verkent via de stevige riffs van Filip Wauters (o.a. Het Zesde Metaal), de ronkende sax van Marc De Maeseneer (o.a. Lady Linn) en het even genuanceerde als tomeloze spel van meesterdrummer Giovanni Barcella (o.a. Moker).

Nu brengt Backback - wegbereider voor The New Wave of Belgian Jazz - een ode aan de indrukwekkende muzikale carrière van Amerikaans jazzpianist en -componist Duke Ellington. Hij was een vernieuwer die een brug sloeg tussen de blues en de avant-garde. Gaande van dansmuziek, over suites en langere composities die meer aanleunen bij hedendaagse klassieke muziek tot solo pianowerk.

Met DEUK gaat Backback aan de slag met een selectie verborgen parels uit diens oeuvre, waarbij de bigbandarrangementen plaats ruimen voor de essentie. En dit met hun beproefde no-nonsense aanpak en potige sound.

“Tegendraadse, stevig rockende jazz met perfect geplaatste haken en ogen. Gebracht door drie magistrale muzikanten die ondertussen al een jaar of twintig samen spelen en er toch in slagen fris te blijven klinken.”

Luminous Dash

"DEUK toont niet ­alleen wat voor een tijdloze componist Ellington was, maar vooral ook wat een lekkere band Backback is."

De Standaard

 

Praktisch

Wanneer

zo 27 maart - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Filip Wauters (gitaar), Marc De Maeseneer (sax), Giovanni Barcella (drums)

PODiumCAST

Tijdens de cultuurdorre winter van 2021 nodigden we Backback uit voor een PODiumCAST: een podcast met livesessie en exclusief interview, gemaakt op ons podium!

Beluister de tweedelige PODiumCAST Backback op Spotify of SoundCloud.

Links

www.backback.be

www.jazzlab.be

 

JazzLab

MEER TIPS

Annelies Van Dinter &...
do 3|02 - Patti Smith: My Heart Still Hums
Nordmann
za 5|03 - In Velvet
Bram Weijters’ Crazy Men
vr 11|03 - The Return
Black Flower
woe 15|06 - Magma