Wat hebben we verdiend vandaag?

Wat hebben we verdiend vandaag?

Victoria Deluxe

5 | 4 EUR

Om toegang te krijgen tot deze filmvoorstelling, moet u een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.
Meer info daaromtrent vindt u hierhier.

 

Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in deze documentaire over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden. Ze nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben én blijven kiezen.

Landbouwers zijn een essentiële schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat echter niet in verhouding met de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn voeling met de boerenstiel verloren heeft.

Met deze documentaire wilt participatief kunstenhuis Victoria Deluxe een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen.

"De verschillende miniverhalen, elk op zich al boeiend, zijn naadloos aaneengesmeed tot een onthullende en bij momenten roerende vertelling."
De Morgen

 

Praktisch

Wanneer

do 18 november - 19u30

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

credits

Regie Brecht Vanhoenacker
Productie Victoria Deluxe vzw
I.s.m. Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Boeren op een Kruispunt, Landelijke Gilden

In samenwerking met

Dienst Landbouw
de Groene Kring
Avansa Waas-en-Dender
Voedselteam Beveren
Buurderij Beveren

Nabespreking

Nagesprek met producenten en initiatiefnemers van korte keteninitiatieven uit Beveren. Kris Van Royen van Saeftingherhof en Lieve Verhelst van Puur Natuur Melsele vertellen over hun ervaringen in de landbouwsector. Leen Van Dooren van de Groene Kring leidt het gesprek in goede banen.

Duurtijd

95 min.

 

MEER TIPS

Hotel Poseidon
do 9|12 - Abattoir Fermé
Sorry We Missed You
do 20|01 - Ken Loach
Muidhond
do 17|02 - Patrice Toye
Best of Kortfilmfestival
do 17|03