Thank You For The Rain

Thank You For The Rain

Julia Dahr & Kisilu Musya

5 | 4 EUR

Naar goede gewoonte organiseren we ook dit seizoen een filmvertoning in het kader van de jaarlijkse campagne van 11.11.11 – Koepel van Internationale Solidariteit.

De Keniaanse boer Kisilu legde vijf jaar lang zijn dagelijks leven en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land vast met een camera. Die laatste kreeg hij van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van de klimaatverandering voor de kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering, begint Kisilu een lokale beweging voor boeren. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om op de grote klimaatconferenties zijn zegje te doen. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld blijkt de klimaatverandering niet zijn enige vijand. Bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.

"Dat is precies wat Thank You For The Rain zo sterk maakt: het contrast tussen politieke keuzes enerzijds en de gevolgen daarvan anderzijds. Voeg daarbij het innemende karakter van Kisilu en je hebt een ijzersterke film die overtuigt zonder daarbij te prekerig te worden."

Cinemagazine.nl

 

Praktisch

Wanneer

do 21 oktober - 19u30

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info 

Duurtijd

87 min.

In samenwerking met 

GROS Beveren

Links

www.11.be

MEER TIPS

Wat hebben we verdiend...
do 18|11 - Victoria Deluxe
Sorry We Missed You
do 20|01 - Ken Loach
Muidhond
do 17|02 - Patrice Toye
Best of Kortfilmfestival
do 17|03